Email:Ora : 13:29    Data : 19-05-2017 Domeniu: IT
Axis Communications oferă sfaturi pentru o mai mare siguranţă cibernetică

Siguranţa cibernetică a devenit din nou un subiect de interes naţional. Fie că este vorba de o companie sau de o persoană fizică, securitatea slabă a reţelei poate conduce la pierderi financiare sau de date. Din păcate, acest interes al populaţiei creşte doar atunci când sunt semnalate atacuri cibernetice în masă. Siguranţa reţelei trebuie să fie un subiect de actualitate permanent, mai ales că multe soluţii nu necesită cheltuieli suplimentare, ci doar mai multă atenţie.

Pentru o lungă perioadă de timp securitatea fizică a fost pur analogică, end-point-ul fiind reţeaua IT. Astfel, esponsabilii cu acest gen de reţele nu erau nevoiţi să dezvolte strategii de securitate complexe. Sigur, existau şi în trecut accesări neautorizate, însă cu siguranţă erau cazuri izolate.

Acum, în continuarea erei Internet of Things, sistemele IP au devenit fapt real şi, din păcate, întâlnim provocări majore. Creşterea atacurilor cibernetice este în directă legătură cu numărul tot mai mare de echipamente conectate la Internet, fie că vorbim de desktop PC-uri, notebook-uri, tablete, camere de supraveghere sau smartphone-uri.

Conform Gartner, în anul 2017 vor fi conectate la Internet un număr de 8,4 miliarde de dispozitive, în creştere cu 31% faţă de anul anterior. Astfel, numărul de posibilităţi prin care o reţea poate fi accesată din exterior de o persoană neautorizată creşte exponenţial.

“Astăzi, în această lume a Internet of Things, nu mai putem discuta de securitatea fizică fără a ne gândi la securitatea cibernetică. Fiecare companie trebuie să îşi analizeze riscurile şi să ia măsurile de securitate potrivite. Nu există o soluţie ce poate fi aplicată într-un mod universal valabil pentru toate dispozitivele conectate dintr-o reţea”, a declarat Marius Potorac (foto), Key Account Manager Axis Communications.

De cele mai multe ori securitatea cibernetică scăzută este rezultatul lipsei de colaborare între echipa responsabilă cu securitatea fizică şi echipa tehnică IT. Ambele au priorităţi şi viziuni diferite, putem spune că securitatea fizică vine de pe Marte, iar departamentul IT de pe Venus.

Sunt bariere cauzate de limbaj, de autoritate, fiecare departament dorind să fie în control. Un astfel de comportament conduce inevitabil la generarea de vulnerabilităţi grave.
Scopul companiei Axis Communications este şi acela de a educa industria şi de a oferi răspunsuri la întrebările şi provocările partenerilor.

Axis Communications va organiza în data de 25 mai 2017, în Bucureşti, evenimentul său anual de securitate. Axis Open Day se află deja la a treia ediţie şi oferă în fiecare an posibilitatea partenerilor Axis Communications de a testa cele mai noi produse şi tehnologii şi de a discuta despre posibile proiecte viitoare. Tema principală a acestui an este una de actualitate, siguranţa cibernetică. Agenda evenimentului conţine şi sesiuni dedicate securităţii oraşelor şi infrastructurii critice şi modalităţi de creştere a eficienţei magazinelor de retail. Până în acest moment peste 100 de reprezentanţi din industria de IT&C și securitate din România au confirmat prezenţa la eveniment.

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.700 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.