Email:Ora : 10:19    Data : 06-06-2017 Domeniu: Banci
Edenred a emis peste 350.000 de carduri de masă Ticket Restaurant

Edenred România, un lider al pieței tichetelor și cardurilor preplătite pentru companii, anunță că a depășit pragul de 350.000 de carduri de masă Ticket Restaurant emise la sfârșitul primului trimestru 2017. Peste 2,5 milioane de angajați din România primesc tichete de masă, acestea fiind cel mai utilizat beneficiu extra-salarial, folosit de companii pentru a susține masa de prânz a angajaților în zilele de lucru.

Tichetele de masă electronice au fost lansate în octombrie 2015, ca urmare a unor modificări legislative care au permis emiterea lor pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcționează în continuare în paralel cu cardurile.

„Tichetele de masă electronice sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din România. Cardurile de masă de la Edenred simplifică procedurile administrative în rândul companiilor și aduc salariaților o flexibilitate sporită. Faptul că în doar 18 luni de la lansarea tichetelor de masă electronice, peste 350.000 de salariați au optat deja pentru carduri de masă Ticket Restaurant confirmă apetitul românilor pentru tehnologiile digitale și pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viața de zi cu zi”, spune Dana Sintejudean (foto), director general adjunct al Edenred România.

70% dintre cei 350.000 de angajati utilizatori ai cardurilor de masă Edenred lucrează în companii mari, cu peste 100 de angajați. Tranziția către tichetele de masă electronice este în creștere în rândul companiilor medii și mici, 20% dintre utilizatorii cardurilor de masă fiind angajați în companii având între 40 și 100 de angajați și alți 10% în companii cu mai puțin de 40 de angajați.

Cardurile de masă Ticket Restaurant de la Edenred pot fi utilizate pentru cumpărături alimentare la peste 8.000 de comercianți parteneri, asigurând o acoperire de 100% la nivel național: hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetarii, etc.

„O tendință remarcabilă în primul trimestru al anului 2017 este creșterea ponderii plăților cu cardurile de masă în restaurantele și magazinele alimentare de proximitate cu 8%. Acesta este un indicator puternic al faptului ca angajații își folosesc din ce în ce mai mult cardurile de masă în pauza de prânz, mai ales că valoarea maximă a unui tichet de masă este în prezent 15,09 lei, acoperind costul unui prânz în cele mai multe cazuri. Soluțiile Edenred sprijină obiceiuri de viață sănătoase, printre care alimentația corectă și respectarea unei reale pauze de prânz”, mai spune Dana Sintejudean.

Cardurile de masă Edenred sunt emise sub licență Mastercard, sunt securizate cu cip și cod PIN și permit plăți contactless. În primul trimestru al anului în curs, ponderea plăților contactless a crescut la 87%, față de 80% în anul 2016. Valoarea medie a tranzacțiilor efectuate cu cardurile de masă de la Edenred a fost în primul trimestru 2017 de 36,2 lei, în creștere ușoară față de 34,5 lei în 2016.

Tichetele de masă, un beneficiu extra-salarial existent în peste 40 de țări, inclusiv în țările membre ale Uniunii Europene, există în România din 1999 și au scopul de a crește puterea de cumpărare în rândul angajaților activi. Tichetele de masă au un impact pozitiv dovedit asupra companiilor, beneficiarilor, comercianților parteneri şi au inclusiv efecte pozitive asupra statului prin diminuarea economiei subterane. Valoarea maximă a unui tichet de masa care poate fi acordată unui angajat pentru fiecare zi lucrătoare efectuată este de 15,09 lei. Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice și vor continua să co-existe și în perioada următoare.

Edenred emite tichete de masă electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant®, atât în România, cât și în țări precum Franța, Germania, Cehia, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia.

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și 1,5 milioane de utilizatori pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant, tichete și carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Grupul Edenred are la nivel internațional 26 de milioane de utilizatori ai cardurilor emise și un volum emis de aproape 20 miliarde de euro anual la nivel mondial. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.