Email:Ora : 12:19    Data : 07-06-2017 Domeniu: Banci
Visa derulează o nouă iniţiativă pentru stimularea plăţilor contactless

Visa derulează o nouă iniţiativă pentru stimularea plăţilor contactless, recompensând românii care plătesc cu cardul Visa contactless în perioada 22 mai – 18 iunie 2017 cu 100 de pachete duble de bilete la două dintre cele mai așteptate festivaluri ale acestei veri: UNTOLD și NEVERSEA. Valoarea totală a celor 100 de premii se ridică la peste 200.000 de lei.

Sunt înscrise automat în tragerile la sorți săptămânale tranzacțiile contactless, indiferent de valoare, efectuate la comercianți din țară sau străinătate cu carduri Visa. Toate băncile care emit carduri Visa contactless în România participă la campanie.

Fiecare premiu acordat în cadrul campaniei “Plătește contactless cu orice card Visa” constă într-un pachet combo format din două bilete full pass la Neversea și două bilete full pass la Untold, cu o valoare unitară de 2.095 lei. Biletele full pass asigură accesul pe întreaga durată a festivalurilor. Vor fi acordate câte 25 de premii săptămânal, iar un participant poate câștiga un singur premiu. Fiecare tranzacţie contactless efectuată în perioada promoției, între 22 mai şi 18 iunie, reprezintă o înscriere la promoţie, neexistând un plafon maxim de înscrieri. Regulamentul campaniei este disponibil gratuit oricărei persoane interesate pe site-ul www.visa.ro.

„Visa continuă prin acțiunile sale să consolideze principalul pilon care a susținut dezvoltarea tranzacțiilor electronice în România în ultimii doi ani - plățile contactless. Acestea continuă să reprezinte un motor important pentru piața cardurilor și anul acesta, sumele cheltuite pe cardurile contactless Visa fiind de aproape cinci ori mai mari în primul trimestru decât în aceeași perioadă a anului trecut. Din ce în ce mai mulți români descoperă rapiditatea și siguranța plăților contactless, și ne dorim ca prin astfel de inițiative să încurajăm tehnologiile care simplifică experienţa de plată, atât pentru consumatori, cât și pentru comercianți”, a declarat Cătălin Creţu, directorul general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa.

Principalele categorii de comercianţi unde românii plătesc cel mai des cu cardurile contactless sunt supermarket-urile, serviciile de divertisment și benzinăriile, acestea însumând peste două treimi din numărul total de tranzacții. Valoarea medie a unei plăți contactless cu Visa a fost de circa 67 de lei în primul trimestru din 2017. Comparativ, valoarea medie a unei plăți cu cardul (clasic și contactless) la nivel de piață este de 120 de lei, potrivit datelor BNR. Practic, tehnologia contactless a stimulat românii să-și utilizeze tot mai des cardurile pentru plăți zilnice de mică valoare.

Creșterea plăților cu cardul contactless a fost susținută de dezvoltarea rețelei de terminale POS care încorporează această tehnologie. Circa 65% din POS-urile instalate la comercianții din România erau contactless la finalul lunii martie. Datele BNR arată că aproape 35.000 de terminale noi (toate fiind contactless) au fost instalate în decurs de un an, reprezentând o creştere de 25% a reţelei de plăţi cu cardul, de la 142.000 de terminale POS în martie 2016 la aproape 177.000 în martie 2017.

Prin aceste parteneriate, Visa îşi propune să încurajeze plăţile contactless şi să aducă noile tehnologii de plată mai aproape de tinerii consumatori. Campania promoţională se adresează în special generaţiei „millenials”, cei născuţi în perioada anilor 80 şi 90, fiind promovată pe principalele posturi de muzică radio şi TV, dar şi în mediul digital, atât pe reţelele de socializare cât şi prin aplicaţii pentru telefonul mobil.

Visa este cardul oficial al festivalurilor UNTOLD şi NEVERSEA, care vor avea loc în perioada 3-6 august 2017 la Cluj-Napoca, respectiv 7-9 iulie la Constanţa, unde sunt aşteptaţi zeci de artişti de renume internaţional, dintre care unii vor veni pentru prima dată în România. Participanţii la festival îşi vor putea folosi cardurile Visa pentru a încărca instrumentele de plată de la eveniment (brăţări şi carduri de festival), având la dispoziţie puncte special amenajate care îi vor ajuta să evite cozile. Totodată, deţinătorii de carduri Visa vor avea parte de numeroase surprize şi concursuri pentru o experienţă de festival memorabilă.

Visa Inc. este o companie internaţională de tehnologii de plată care conectează consumatorii, companiile, instituţiile financiare şi guvernele din peste 200 de ţări şi teritorii prin sisteme de plăţi electronice rapide, securizate şi fiabile. Operăm una dintre cele mai avansate reţele de procesare a plăţilor din lume – VisaNet – capabilă să proceseze peste 65.000 de tranzacţii pe secundă, asigurând protecţie împotriva fraudei pentru consumatori şi plăţi sigure pentru comercianţi.

Visa nu este o bancă şi nu emite carduri, nu acordă credite şi nu stabileşte rate sau comisioane pentru consumatori. Cu toate acestea, inovaţiile Visa permit clienţilor instituţii financiare să ofere consumatorilor mai multe opţiuni: să plătească pe loc cu cardul de debit, să plătească anticipat cu cardul prepaid sau ulterior cu un card de credit. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.