Email:Ora : 12:07    Data : 28-06-2017 Domeniu: Telecomunicatii
Cisco prezintă rețeaua viitorului care învață, se adaptează și evoluează

Cisco a prezentat recent noile soluții de rețea, care reprezintă unul dintre cele mai importante progrese în materie de rețele enterprise. Această lansare coincide cu punctul culminant al viziunii Cisco de a crea un sistem intuitiv care anticipează acțiunile, blochează amenințările de securitate și continuă să evolueze și să învețe. Companiile vor putea astfel să descopere noi oportunități de afaceri și să rezolve probleme care înainte erau imposibil de soluționat, într-o eră a conectivității și a tehnologiilor distribuite.

Acest nou model de rețea este rezultatul cercetării și dezvoltării realizate de Cisco de-a lungul anilor de reinventare a rețelei, într-o eră în care se estimează că inginerii de rețea care gestionează sute de dispozitive în prezent vor gestiona un milion de dispozitive până în 2020.

„Rețeaua își consolidează poziția esențială pentru succesul afacerilor, în conditiile în care cerinţele legate de performanțele și capabilitățile acesteia au crescut la un nivel fără precedent. Furnizând o rețea intuitivă, capabilă să analizeze contextul de functionare și să se adapteze, ajutam oameni și companii din întreaga lume să raspundă provocărilor din mediul de business din ce în ce mai dinamic”, a declarat Dorin Pena (foto), manager general al Cisco România.

Companiile din prezent își administrează rețelele prin procese IT tradiționale, dar care nu sunt adaptate noii ere digitale. Prin această abordare, Cisco creează un sistem intuitiv care învață, se adaptează, automatizează și protejează în mod constant, pentru a optimiza operațiunile din cadrul rețelei și a oferi protecție împotriva amenințărilor de securitate din ce în ce mai sofisticate din prezent.

„Soluția Encrypted Traffic Analytics de la Cisco rezolvă o problemă de securitate considerată imposibil de soluționat”, a declarat David Goeckeler, vicepreședinte senior și director general rețelistică și securitate. „ETA utilizează informațiile cibernetice puse la dispoziție de Talos pentru a detecta semnăturile de atac cunoscute chiar și în traficul criptat, fără decriptarea acestuia, ajutând la asigurarea securității, în paralel cu menținerea confidențialității.”

Majoritatea traficului pe internet la nivel mondial rulează prin rețele Cisco, compania valorificând această poziție unică pentru a capta și a analiza aceste date valoroase, oferind departamentelor IT informații despre detectarea anomaliilor și anticiparea pericolelor în timp real, fără a compromite confidențialitatea datelor. Prin automatizarea la nivelul periferiei rețelei și integrarea unor procese de tip machine-learning și metode de analiză de bază, Cisco gestionează activități considerate imposibil de gestionat și permite departamentelor IT să se concentreze asupra nevoilor strategice de afaceri.

75 de companii și organizații globale desfășoară teste în teren cu aceste soluții de rețea de generație următoare, inclusiv DB Systel GmbH, Universitatea de Științe Aplicate Jade, NASA, Royal Caribbean Cruises Ltd., Scentsy, UZ Leuven și Wipro.

Cu această nouă abordare, Cisco schimbă modelul fundamental în crearea de rețele, regândind soluțiile hardware și software. Această trecere de la o abordare centrată pe hardware la una centrată pe software va permite clienților să experimenteze un salt spectaculos în direcția agilității, productivității și performanței. Rețeaua intuitivă este o platformă inteligentă, foarte sigură – acționată de intenția de utilizare și inspirată de context.

Cisco Digital Network Architecture (DNA) oferă clienților un portofoliu de soluții hardware și software inovator pentru noua eră a rețelelor. Cisco a lansat o suită de tehnologii și servicii Cisco DNA, proiectate să lucreze împreună ca un singur sistem, oferindu-le clienților posibilitatea de a se adapta vitezei erei digitale. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.