Email:Ora : 09:43    Data : 30-06-2017 Domeniu: Telecomunicatii
Digi Mobil pregăteşte lansarea serviciilor Voce 4G (Volte) și Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Digi Mobil, parte a grupului RCS & RDS, a anunţat că pregăteşte servicii VoLTE şi VoWiFi pentru clienţii săi, dar asta nu e singura noutate. Digi Mobil şi-a anunţat planurile atât pe termen scurt şi mediu. În conferinţa de presă anuală pe care o organizează, oficialii RCS & RDS au prezentat creşterea semnificativă a numărului de abonaţi, aproximativ 3.305.000 în primul trimestru din 2017, dintre care o treime sunt abonaţi Digi Optim Nelimitat.

În primul trimiestru al anului 2017, Digi Mobil a obţinut venituri în valoare de 37 milioane euro, în creştere cu 34,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea ARPU a crescut în acelaşi trimestru cu 14,2%, până la 3,79 euro. Mai mult, Digi Mobil rămâne lider de piaţă la capitolul portări, având aproximativ 1,2 milioane de numere sosite din alte reţele.

S-a vorbit despre extinderea acoperirii 4G la nivel naţional, în marile oraşe şi în zonele turistice, în staţiile Metrorex, care au parte de semnal 4G de ceva vreme, dar pentru care compania face acum eforturi ca, până în luna septembrie a acestui an, toată reţeaua de metrou a Capitalei să aibă acoperire full 4G.

Mai mult s-a anunţat că se pregăteşte lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (Volte) şi Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârşitul acestei veri (lunile august-septembrie), în urma finalizării cu succes a testelor de reţea cu primele terminale compatibile.

Tehnologia Voice over LTE (Volte) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin reţeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din reţeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G. Astfel, prin intermediul serviciului Voce 4G, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de aşteptare din momentul iniţierii apelului şi pană în momentul în care e apelat telefonul destinatarului scăzând sub două secunde. Totodată, convorbirile prin reţeaua 4G vor avea o calitate şi claritate a sunetului mult mai ridicate. În plus, va fi posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download şi streaming la viteze 4G.

„După cum i-am obișnuit deja pe utilizatorii serviciului Digi Mobil, în mod transparent și corect, continuăm să menținem cele mai mici tarife existente pe piață pentru voce și date. Totodată, căutăm permanent să îmbunătățim și calitatea serviciului, astfel încât abonații noștri să beneficieze de cea mai mare cantitate de date inclusă în abonamentele din România, adică 50GB/lună, fără costuri suplimentare. Astfel, serviciul de voce 4G ne va ajută să punem și mai bine în valoare acoperirea în continuă extindere a rețelei Digi Mobil, combinată cu stabilitatea semnalului și calitatea sunetului. Toate acestea, la prețuri adaptate puterii de cumpărare din România.” a declarat Valentin Popoviciu (foto), vicepreședinte RCS & RDS.

Potrivit oficialilor companiei, dar şi demonsatraţiei live oferite, prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună de interior, în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă. Apelul se va realiza prin rețeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat și la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin rețeaua națională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi.

Serviciile Voce 4G şi Voce Wi-Fi, precum şi activarea acestora vor fi gratuite pentru toate abonamentele din ofertă. Este suficient ca apelantul să folosească un telefon compatibil Volte/VoWiFi şi să se găsească în aria de acoperire 4G a reţelei Digi Mobil sau a unui hot-spot Wi-Fi. În loc să consumăm minute, vom consuma trafic de date atunci când vom putea efectua un asemenea apel, încurajându-se astfel digitalizarea serviciilor. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.