Email:Ora : 11:36    Data : 11-07-2017 Domeniu: IT
Cehii de la ALEF Distribution intră pe piața din România prin achiziția Likeit Solution

ALEF Group, originar din Cehia, cu o vechime de 23 de ani, important distribuitor de sisteme IT în Europa Centrală și de Sud-Est, cu afaceri estimate la peste 200 milioane euro în 2017, a intrat pe piața din România prin preluarea companiei Likeit Solution, tranzacția fiind perfectată la 30 iunie 2017. Urmare a acestei înţelegeri, 70% din acţiuni au revenit distribuitorului ceh, restul de 30% rămânând în portofoliul unor investitori autohtoni. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

“Această preluare a pachetului majoritar de acţiuni, finalizată după 7-8 luni de negocieri, reprezintă un pas important în strategia grupului ALEF de dezvoltare pe piața europeană de distribuție cu valoare adăugată de sisteme și echipamente IT. România este una dintre țările cu cea mai mare creștere a sectorului IT din ultima perioadă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am considerat oportună intrarea pe această piață”, a menționat Milan Zinek, CEO al Grupului ALEF.

Acesta a mai adăugat că evoluția companiei Likeit Solution, împreună cu modelul de business implementat de aceasta, au fost factori decisivi în alegerea partenerului pentru România. Dar evoluţia din 2016 a Likeit Solution nu a fost însă una încurajatoare. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, firma a avut o scădere a veniturilor cu aproape 30%, de la 41 mil. euro în 2015, la 28,5 mil. euro în 2016. Dar cehii sunt optimişti şi şi-au bugetat afaceri mai mari cu 18% pentru ALEF Distribution RO în acest an.

“Mizăm pe o creștere semnificativă a business-ului noii companii în perioada următoare, bazându-ne pe sinergiile create prin alăturarea experienței și capabilităților financiare ale grupului ALEF, cu expertiza pe piața locală a echipei Likeit. De asemenea, completarea portfoliului cu noi brand-uri și know-how-ul tehnic pe care grupul ALEF l-a acumulat în timp, ne dau speranța că evoluția noii companii va fi una pozitivă”, a declarat, la rândul său, Mircea Ciucur (foto), Managing Director al ALEF Distribution RO.

Compania numără 45 angajați în București și peste 1.500 reselleri activi. Raportat la evoluția companiei în primul semestru din acest an, firma românească a atins 10 milioane de euro în vânzări. Business-ul a fost susținut în principal de proiectele axate pe vânzarea de soluții Microsoft și CISCO, dar și de echipamente și de componente, brandul ASUS reprezentând o pondere importantă.

Un segment semnificativ în afacerile companiei îl reprezintă și comercializarea de produse de rețelistică și networking. Dintre cei care au achiziționat sisteme și echipamente IT, cei mai mulți sunt reselleri (peste 60%), urmați de integratori de sisteme (în jur de 20%), și companii din industria de retail (în jur de 18%).

Principalul obiectiv al noii companii este dezvoltarea în direcția distribuției cu valoare adaugată. Crearea unui departament tehnic puternic, care să poată oferi partenerilor consultanță în proiectele dezvoltate, reprezintă un element important în strategia organizației.

Pentru a putea satisface cerințele partenerilor din canalele de distribuție și de retail, ALEF Distribution RO se va concentra și pe zona de echipamente destinate pieței de consumer.

De asemenea, adăugarea în portfoliul propus partenerilor de noi branduri, astfel încât să raspundă nevoilor pieței și al direcțiior de dezvoltare, este un obiectiv permanent. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.