Email:Ora : 11:22    Data : 18-07-2017 Domeniu: IT
IBM Mainframe intră în noua eră a protecţiei datelor

Compania IBM a lansat IBM Z, generaţia următoare a celui mai puternic sistem tranzacţional din lume, capabil să desfăşoare peste 12 miliarde de tranzacţii criptate pe zi. Noul sistem lansează, de asemenea, un motor revoluţionar de criptare care face pentru prima dată posibilă criptarea de date asociate permanent oricărei aplicaţii, serviciu cloud sau baze de date.

Noile capabilităţi de criptare date IBM Z sunt proiectate să adreseze epidemia globală de atacuri informatice, un factor major al impactului de 8.000 de miliarde USD al ciber-criminalităţii asupra economiei globale până în 2022. Din cele peste nouă miliarde de înregistrări de date pierdute sau furate din 2013 încoace, doar patru la sută au fost criptate, fapt care face marea majoritate a acestor date vulnerabilă în faţa grupurilor organizate de criminalitate cibernetică, actori de stat şi angajaţi care utilizează rău intenţionat accesul lor la informaţii sensibile.

În cadrul celei mai semnificative repoziţionări a tehnologiei mainframe în decurs de peste zece ani, când platforma a adoptat Linux şi software-ul open source, IBM Z extinde acum în mod dramatic umbrela criptografică protectoare a celei mai avansate tehnologii de criptare şi protecţie din lume. Capabilităţile criptografice avansate ale sistemului se extind acum asupra oricărui tip de date, reţea, dispozitive externe sau aplicaţii complete – aşa cum este cazul serviciiului IBM Cloud Blockchain – fără schimbări de aplicaţii şi fără impact asupra SLA-urilor.

"Marea majoritate a datelor furate sau pierdute din zilele noastre se regăseşte în spaţiul public şi este uşor de utilizat deoarece criptarea a fost extrem de dificil şi de scump de executat la scară mare," a spus Ross Mauri, General Manager, IBM Z. "Noi am creat un motor de protecţie date pentru era cloud care să aibă un impact imediat şi semnificativ asupra securităţii globale a datelor."


"Criptarea aprofundată construită în noul IBM Z şi proiectată pentru extindere dincolo de sistem face cu adevărat din acest sistem primul care include o soluţie holistică pentru ameninţările de securitate şi pătrunderile la care am fost martori în ultimele 24 de luni," a spus Peter Rutten, analist, IDC Servers and Compute Platforms Group.


IBM Z ajută, de asemenea, clienţii să construiască o relaţie de încredere cu consumatorii şi de conformitate cu noi standarde cum ar fi General Data Protection Regulation (GDPR) emis de UE, care vor intensifica de anul viitor cerinţele de protejare date pentru organizaţiile care fac afaceri în Europa. GDPR va cere organizaţiilor să raporteze penetrările în sistemele de date către autoritatea de reglementare în termen de 72 de ore şi să se confrunte cu pericolul unor amenzi de până la 4 la sută din veniturile globale anuale sau de 20 milioane euro, în afară de cazul în care organizaţia poate demonstra că datele au fost criptate şi cheile de criptare protejate.

Pe măsură ce aplicaţiile blockchain devin tot mai integrate în miezul proceselor de afaceri, preocupările clienţilor se îndreaptă în mod natural către securitate, criptare şi rezistenţă. IBM Cloud evoluează constant în pas cu opţiunile de frunte privind procesarea. Acum se află din nou în evoluţie pentru a aduce IBM Z către IBM Cloud, lansându-se iniţial ca un motor de criptare pentru servicii cloud şi pentru rularea de servicii IBM Blockchain în scopul furnizării celor mai ridicate nivele comerciale de hardware criptografic. Noile servicii blockchain din centrele aflate în Dallas, Londra, Frankfurt, Sao Paolo, Tokyo şi Torontp sunt securizate prin folosirea tehnologiei de criptare IBM Z.

IBM a anunţat, de asemenea, trei modele revoluţionare de tarifare pentru IBM Z, oferind clienţilor tarife pentru software mult simplificate, care combină instalarea flexibilă cu competitivitatea economică versus medii de cloud public şi medii x86 instalate:

- Noi micro-servicii şi aplicaţii care permit clienţilor să maximizeze valoarea sistemelor bogate în caracteristici de securitate instalate on-premise în timp real. Clienţii pot acum să colocheze aplicaţii pentru a optimiza calitatea serviciilor care sunt tarifate în mod competitiv faţă de mediul de cloud public şi platformele on-premises.

- Dezvoltare de aplicaţii şi testare cu libertatea de triplare a capacităţii tuturor mediilor de dezvoltare pe z/OS în scop de sprijinire a celor mai noi instrumente şi procese DevOps. Clienţii pot tripla capacitatea fără a creşte taxa lunară de licenţiere plătită.

- Tarifare a sistemelor de plată bazată pe metrica volumelor de date procesate de o bancă şi nu pe capacitatea disponibilă. Această modalitate oferă clienţilor o flexibilitate mult mai mare pentru a inova într-un mediu competitiv, mai ales în segmentul de creştere rapidă al plăţilor instant. Aceste opţiuni de tarifare generatoare de precedente sunt menite să confere clienţilor predictibilitatea şi transparenţa de care ei au nevoie pentru afacerile lor. Modelele de tarifare sunt scalabile atât în interiorul cât şi între partiţiile logice (LPAR) şi oferă o metrică mult îmbunătăţită, precum şi capabilităţi de facturare. Această tarifare pentru IBM Z este planificată să fie disponibilă până la sfârşitul anului 2017 şi activată pentru z/OS V2.2 şi z/OS V2.3.

În fine, IBM Z lucrează pe baza capabilităţilor celui mai puternic motor de tranzacţionare din lume, aflat în mijlocul comerţului global azi, care suportă 87% din toate tranzacţiile cu cardul şi plăţi de aproape 8.000 de miliarde USD anual, precum şi 29 miliarde tranzacţii ATM anual, valorând aproape 5 miliarde USD zilnic. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.