Email:Ora : 12:18    Data : 18-09-2017 Domeniu: IT
Endava a aniversat un deceniu în Iași și continuă creșterea în toate locațiile din România

Unul dintre cei mai activi angajatori din România, Endava, a marcat 10 ani de prezență în Iași prin deschiderea unui nou sediu, pentru a își realiza planurile de creștere pe piața locală. Noul spațiu, situat în ansamblul de birouri United Business Center, componenta office a ansamblului multifuncțional Palas Iași, se întinde pe o suprafață de 2.000 mp și poate găzdui până la 200 de oameni, cu o capacitate suplimentară de până la 630 de angajați.

Numărându-se printre primele companii de IT din afara Iașiului care au avut încredere în inginerii talentați de aici, Endava a deschis centrul de livrare din Iași în 2007, continuându-și ritmul de creștere chiar și în perioada de criză.

Compania britanică a depăsit pragul de 300 de angajați în 2015, în prezent numărând peste 400 de specialiști care livrează soluții inovative pentru unele dintre cele mai cunoscute branduri din industrii, precum cea financiară, asigurări, telecomunicații, media și tehnologie, retail și bunuri de larg consum.

"Ne concentrăm pe ideea de a contribui la succesul clienților noștri și a crea condițiile pentru ca oamenii noștri să se dezvolte și să-și atingă potențialul. Cultura noastră reprezintă un factor cheie în performanța financiară a companiei și ne situăm pe o traiectorie de creștere la nivel internațional, cât și pe piețele locale. Evoluția Endava la nivel de grup ne permite să creăm oportunități de carieră atractive pentru angajații noștri. Ceea ce ne dorim cel mai mult este să creăm experiențe excepționale și un mediu pozitiv pentru oamenii din echipele noastre". a declarat John Cotterell (foto), CEO Endava.

Echipele din Iași colaborează cu colegi din toate locațiile Endava, din Europa Centrală și de Vest, cât și din America de Nord sau America Latina, asumându-și un rol mai apropiat de clienții companiei, lucrând atât cu tehnologii convenționale, cât și cu cele de nișă.

La nivel de grup, Endava sprijină dezvoltarea angajaților săi, oferind un program integrat de dezvoltare a carierei, care presupune accessul la oportunități de învățare (traininguri tehnice și de soft skills) și mentorat din partea specialiștilor din companie (career coaching).

Totodată, compania ȋși va menține implicarea ȋn creșterea comunităților locale, prin organizarea sau colaborarea ȋn cadrul unor evenimente sau întâlniri care reunesc profesioniști şn IT și experți în industrie, precum cele organizate recent sub umbrela “Endava Tech Flow”, cu speakeri internaționali. De asemenea, se vor continua și seriile de inițiative Innovation Labs și Hackathons, care au la bază o provocare tehnică internă sau din partea clienților, pentru care echipele Endava, ȋntr-o sesiune de 24-48 de ore propun, definesc și realizează o soluție inovatoare.

În prezent Endava are peste 2,300 de angajați în România în sediile din Cluj, București, Pitești, Iași, Cluj și Târgu-Mureș, înregistrând o creștere de peste 20% a numărului de angajați în ultimele 12 luni.

Proiectele Endava București din ultima perioadă sunt concentrate în special pe domeniile financiar, asigurări și telecomunicații. În particular, în domeniul serviciilor financiare, un domeniu ce evoluează foarte rapid, compania are un portofoliu consistent de proiecte inovative legate de software pentru mijloace de plată moderne și procesare de plăți (ApplePay, Mobile Payments, Data Analytics, automation etc.).


„Pe lângă creșterea accelerată a numărului de clienți, ne concentrăm în permanență pe dezvoltarea parteneriatului cu aceștia și abordarea unor proiecte din ce ȋn ce mai complexe. Printre industriile noi intrate in portofoliul nostru amintim zona de publishing, cea de consumer goods, zona de logistică și cea de asset management”, spune Claudiu Constantinescu, Delivery Manager al centrului de livrare din București.


Ca urmare a extinderii parteneriatelor cu clienții existenți și a unor oportunități de colaborare cu noi clienți, numărul de proiecte livrate în centrul de dezvoltare din Cluj-Napoca s-a dublat ȋn anul financiar iulie 2016 - iunie 2017, comparativ cu anul financiar anterior, fuziunea dintre ISDC și Endava adăugând în portofoliu proiecte din domeniul serviciilor financiar-bancare sau educație.

“Răspunzând cererii care vine din partea unui portofoliu tot mai mare de clienți la nivel global, estimăm că numărul de proiecte livrate din sediile noastre din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș va păstra ritmul de creștere și în anul financiar viitor”, a ȋncheiat Isabela Buhai, Delivery Manager al centrului de livrare din Cluj.

Endava este o companie privată de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicatii, media, tehnologie, sau comerț și transporturi, pe care le susține prin proiectele derulate să își transforme afacerile, astfel incât să raspundă cerințelor existente și nevoilor viitoare ale clienților lor. Endava are peste 3.900 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia și Columbia. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.