Email:Ora : 13:57    Data : 30-10-2017 Domeniu: IT
Fostul guvern tehnocrat se reuneşte la evenimentul „Digital Romania International Forum II -- Startups in 4.0 Industries"

Fostul prim-ministru al Guvernului României, Dacian Cioloș (foto), va participa la deschiderea Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries", eveniment ce reunește lideri din industrie, antreprenori și investitori, decidenți europeni, autorități și reprezentanți ai mediul academic, cu scopul de a găsi soluții prin care România să contribuie și să beneficieze, la nivel european, de transformarea digitală a industriei, economiei și societății.

Alături de fostul premier, vor lua cuvântul în deschiderea Forumului: Mariya Gabriel - Comisarul European pentru Economie și Societate Digitală, Hans Klemm - Ambasadorul SUA în România, Tamar Samash - Ambasadorul Israelului în România, Iulian Stanciu – CEO eMAG, Pierre-Dimitri Gore-Coty – Head of EMEA, UBER și Florin Talpeş – Fondator Bitdefender.

La Forum au confirmat prezența mai mulți foști demnitari ai cabinetului Cioloș: Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății; Mircea Dumitru, fost ministru al Educației; Corina Șuteu, fost ministru al Culturii; Raluca Prună, fost ministru al Justiției; Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei; Sorin Bușe, fost ministru al Transporturilor, Lazăr Comănescu, fost ministru de Externe. O parte dintre aceștia sunt în prezent membri ai Platformei România 100.

Prima ediție a Digital Romania International Forum a fost organizată în 2016 sub auspiciile Guvernului tehnocrat și s-a concentrat pe trei domenii de digitalizare a industriei românești: mașini inteligente, orașe inteligente și agritech. Anul acesta, în cele două zile ale Forumului vor fi abordate domenii aflate în plină transformare la nivel internațional sau care vizează în mod direct acțiunile României la nivel european: eHealth, Smart Manufacturing, Smart Cities, Smart Defense și Rolul industriei și al antreprenoriatului în cadrul Președinției României la Consiliul UE.

Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries" este o inițiativă a Smart Everything Everywhere, organizație fondată de Dan Nechita, Diana Popp și Tudor Oprea, inițiatorii și coordonatorii GovITHub, proiectul de transparentizare și digitalizare a administrației publice lansat anul trecut de Guvernul Cioloș. Evenimentul va avea loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, la București. eMAG și Uber sunt sponsorii principali ai Forumului.
Smart Everything Everywhere este o organizație ce are ca misiune accelerarea transformării digitale a României prin asumarea unui rol cheie în relație cu organizații internaționale și parteneri strategici ai României. SEE are 3 obiective principale: digitalizarea industriei, smart cities & cetățenie digitală, și digitalizarea statului.

Înființată la începutul acestui an de și în jurul echipei Guvernului Cioloș, Platforma România 100 este o mișcare cetățenească, deschisă, activă care are ca obiective transformarea mediului politic și guvernamental românesc și atingerea adevăratului potențial de dezvoltare a României. Platforma își are rădăcinile în valorile și principiile Manifestului România 100 propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloș, în toamna anului 2016. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.