Email:Ora : 12:34    Data : 02-11-2017 Domeniu: IT
Trei trimestre de creștere menținută pentru Grupul Asseco SEE în 2017

Grupul Asseco South Eastern Europe a anunțat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru și primele nouă luni din 2017, conform cărora compania a înregistrat o creștere de 8% a veniturilor din vânzări după nouă luni din 2017, comparativ cu aceleași perioade ale anului 2016, ajungând la 96,5 milioane EUR.

Divizia Plăți a înregistrat cea mai mare creștere a veniturilor din vânzări după primele nouă luni din 2017, în sumă de 36,5 milioane EUR, cu 12% (3,8 milioane EUR) mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Veniturile din vânzări din partea de infrastructură a Diviziei Plăți au crescut mai ales în România și Croația în primele nouă luni din 2017.

În Divizia bancară, veniturile din vânzări au înregistrat, de asemenea, o creștere procentuală de două cifre, ajungând la 24,7 milioane EUR, cu 10% (2,3 milioane EUR) mai mult față de primele trei trimestre ale anului precedent.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în principal în Croația de soluțiile mobile și de autentificare. Mici creșteri ale veniturilor din vânzări au fost realizate și în Divizia Integrare Sisteme, de 3%, atingând 35,2 milioane EUR după primele nouă luni. Cele mai mari creșteri în primele trei trimestre au fost raportate în România.

Creșterile veniturilor din vânzări în Divizia Bancară, precum și ale produselor proprii în Divizia Plăți au dus la creșterea ponderii veniturilor din vânzările produselor și soluțiilor proprii în veniturile din vânzări totale ale Grupului ASEE.

După trei trimestre ale anului 2017, acestea s-au ridicat la 63,2% față de 61,2% în aceeași perioadă a anului trecut.

"În pofida unei dinamici mai lente a creșterii înregistrată în trimestrul trei, acesta a fost de asemenea un trimestru foarte bun pentru Asseco SEE. Au fost semnate o serie de contracte importante pe termen lung în cadrul Diviziilor Bancară și Plăți, ceea ce ne permite să privim cu optimism spre viitor. Menținem rata de creștere a profitului net de două cifre", a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Rentabilitatea din exploatare a Grupului ASEE după primele nouă luni ale anului 2017 a atins 10,7%, în timp ce profitul net după trei trimestre din 2017 a totalizat 8,7 milioane EUR, cu 21% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a anunțat o valoare a arieratelor pentru 2017 în sumă de 125 milioane EUR, la același nivel ca în 2016.

Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) este cunoscut drept unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea de sud-est a Europei (Serbia, Croaţia, România, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia-Herțegovina) și Turcia.

În România, Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară și dezvoltatoare de aplicații software dedicate domeniului bancar.

Din anul 2009, acțiunile Grupului Asseco SEE sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.400 de angajați în 13 țări. Majoritatea celor 15 cele mai mari bănci din regiunea de sud-est a Europei sunt clienții Asseco SEE. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.