Email:Ora : 13:30    Data : 14-12-2017 Domeniu: Telecomunicatii
Intracom Telecom derulează un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere a frontierelor UE

Intracom Telecom, un furnizor global de soluții si sisteme de telecomunicații, operand in Romania prin Intrarom, a anunțat semnarea unui contract cu KEMEA, Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, pentru a participa la proiectul EWISA (Avertisment Timpuriu Pentru Creşterea Gradului De Conştientizare A Situaţiilor), cofinanțat de UE, ca parte a celui de-al 7-lea Program-cadru de cercetare şi dezvoltare, pentru furnizarea serviciilor de cercetare în domeniul securității pentru frontierele terestre. Finalizarea proiectului este prevăzută a fi până la sfârșitul lunii mai 2019.

O soluție de supraveghere a frontierelor terestre a fost solicitată de EWISA, în baza conceptului de soluții integrate unificate pentru frontierele externe ale UE, bazate pe tehnologia corelării datelor provenite de la senzori eterogeni, inclusiv tehnologiile de achiziţie video, generând rapoarte de analiză inteligentă. Soluția va fi implementată, testată și evaluată în cele patru zone ale proiectului (Grecia, Finlanda, România și Spania).

Intracom Telecom şi-a asumat răspunderea pentru provizionarea unei noi soluții legata de îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor în ceea ce privește problemele de securitate pe teme de interes european comun. Proiectul va evalua soluția tehnologică și flexibilitatea acesteia de a integra noile capabilități în infrastructura actuală si pentru a spori inteligența soluţiilor de supraveghere video.

Nikolaos Velentzas, Director General Adjunct al Departamentului de Servicii al Intracom Telecom, a declarat: "Este o mare onoare pentru noi să fim selectați ca fiind unul dintre cei mai capabili actori în furnizarea unei soluții tehnologice avansate care să fie evaluată de UE și implementată în patru țări. Folosind cei 40 de ani de experiență acumulată în domeniul telecomunicațiilor și IT, precum și implicarea noastră semnificativă în alte programe-cadru ale UE, ne-am angajat să oferim o soluție inovatoare de securitate și supraveghere a frontierei nu numai pentru Europa, ci și pentru restul lumii ".

Intrarom, subsidiară a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pieţei de telecomunicaţii din România, şi în prezent are aproximativ 275 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicaţii, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate si solutii pentru utilităţi şi bănci, precum şi producţia de echipamente de telecomunicaţii.

Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, care activează de peste 40 de ani pe piață. Intracom Telecom dezvoltă soluții inovatoare în domeniile small-cell, transmisiuni wireless și acces wireless de bandă largă, implementând cu succes în întreaga lume sistemele sale radio point-to-point și point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP. Peste 100 de clienţi în mai mult de 70 de țări la acest moment au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultimă generație. Compania are peste 1.800 de angajați și deține subsidiare în Europa, Rusia și CSI Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.