Email:Ora : 13:23    Data : 18-12-2017 Domeniu: IT
Kaspersky Lab detectează zilnic 360.000 de fișiere infectate cu malware, cu 11,5% mai multe decât în 2016

Numărul noilor fișiere malware prelucrate de Kaspersky Lab cu ajutorul tehnologiilor sale de detecție a ajuns la 360.000 pe zi în 2017, cu 11,5% mai multe decât anul trecut. După o scădere ușoară în 2015, numărul fișierelor malware detectate în fiecare zi este în creștere pentru al doilea an consecutiv.

Numărul fișierelor malware detectate zilnic reflectă media activității infractorilor cibernetici implicați în crearea și distribuirea de programe malware. Această cifră a fost calculată pentru prima dată în 2011 și a însumat 70.000. De atunci a crescut de cinci ori, iar după cum arată datele din 2017, încă mai cre ște.

Majoritatea fișierelor identificate drept periculoase intră în categoria malware (78%). Cu toate acestea, virușii, al căror procent din total a scăzut în mod semnificativ cu 5-7 ani în urmă, pentru că implică un proces complex de dezvoltare au o eficiență scăzută, încă reprezintă 14% din detecțiile zilnice.

Restul de fișiere este reprezentat de software de advertising, care nu este considerat un malware din start, dar in multe situații poate provoca expunerea informațiilor private și alte riscuri. Protecția împotriva acestui tip de amenințare este esențială pentru îmbunătățirea experienței de utilizare.

Aproximativ 20.000 dintre toate fișierele periculoase detectate zilnic sunt identificate prin Astraea – sistemul de analiză malware bazat pe învățare automatizată (machine-learning), care identifică și blochează malware-ul automat.

”În 2015, am fost martorii unei scăderi vizibile a numărului de detecții zilnice și chiar ne gândeam că malware-ul nou a devenit mai puțin important pentru infractorii cibernetici, care și-au mutat atenția înspre refolosirea vechiului malware”, spune Vyacheslav Zakorzhevsky (foto), Head of Anti-Malware Team la Kaspersky Lab.

”Însă, în ultimii doi ani numărul noilor mostre de malware pe care le-am descoperit a crescut, ceea ce înseamnă că a reapărut interesul pentru crearea de cod malware nou. Creșterea explozivă a atacurilor ransomware din ultimii ani va continua, cel mai probabil, pentru că există un sistem infracțional uriaș în spatele acestui tip de amenințare, producând sute de noi mostre în fiecare zi. În acest an, am observat și o creștere în activitatea de ”mining”, o categorie de malware pe care infractorii cibernetici au ajuns să o folosească activ, în contextul în care valoarea cripto-monedelor urcă mereu. Motivul creșterii detecțiilor poate fi, de asemenea, atribuit îmbunătățirilor pe care le facem constant în tehnologiile noastre de protecție. Cu fiecare nouă actualizare, putem să identificăm mai multe mostre de malware decât înainte, ceea ce poate fi o explicație.”

Alte statistici despre amenințări, evidențiate în anul 2017:

- Soluțiile Kaspersky Lab au respins 1.188.728.338 atacuri lansate din diverse resurse online, localizate în toată lumea.

- Soluția antivirus Kaspersky Lab pentru web a detectat 15.714.700 de mostre malware unice.

- 29,4% dintre utilizatorii de computere s-au confruntat cu cel puțin un atac malware, pe parcursul anului.

- 22% dintre utilizatorii de computer au fost vizați de programe de advertising și de componentele acestora. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.