Email:Ora : 13:41    Data : 19-12-2017 Domeniu: Telecomunicatii
Orange România & Huawei testează 5G în București

Operatorul mobil Orange România și Huawei, un furnizor de top pentru soluții IT&C, au testat în premieră live tehnologia unei soluții “Massive MIMO” (Massive Multiple Input Multiple Output) în Capitală. Acest test de teren reprezintă un reper major pentru Orange pe drumul către 5G.

Testul Massive MIMO, dirijat împreună cu Orange Labs, a servit drept ocazie unică pentru a evalua în avans una dintre funcțiile-cheie încorporate în mod natural în serviciul 5G din București, unul dintre orașele ce va găzdui UEFA Euro2020. Testul utilizează tehnologia TD LTE pe principala bandă 5G europeană, de 3,5 GHz, și a fost implementat în centrul orașului București.

Rezultatele au fost impresionante, subliniind potențialul Massive MIMO, prin demonstrarea abilității de a oferi o experiență de utilizare mai bună atunci când mulți clienți folosesc rețeaua simultan – a fost observat că de două ori mai mulți utilizatori au folosit rețeaua în timpul testului.

În plus, testul a demonstrat o îmbunătățire semnificativă a calității experienței clientului (x5 la upload și x2,5 la download), în special când semnalele radio primite de către terminale erau slabe, comparativ cu tehnologiile 4G existente pe 3,5 GHz.

Arnaud Vamparys (foto), SVP Radio Networks și lider de grup 5G la Orange, a declarat: “Acest test de succes a confirmat că a cupla designul inovator 5G cu Massive MIMO poate oferi o acoperire bună la interior în orașele cu densitate mare, refolosind amplasamentele radio Orange deja existente.”

Kevin Liu, General Manager Huawei Romania, a declarat: “Suntem încântați că am dovedit beneficiile tehnologiei Massive MIMO, pentru a ne asigura că operatorii vor profita de protecția investiției și evoluția lină spre 5G. În plus, acest reper va permite îmbunătățirea masivă a experienței utilizatorilor și potențarea traficului de date.”

Tehnologia Massive MIMO de la Huawei este o tehnologie-cheie pentru 4.5/5G și include un design pentru Active Antenna Unit ce integrează componentele radio și de antenă, pentru fiabilitate și simplitate a implementării proiectului. Această soluție inovatoare adoptă rețele de antene de scară mare ce pot controla lățimea și înclinația, atât pe verticală cât și pe orizontală, pentru a realiza beamforming 3D. Semnalele folosesc tehnici de beamforming pentru a se focaliza pe fiecare utilizator, reducând interferențele și îmbunătățind experiența de utilizare și rata de transfer a celulei, fără a necesita resurse suplimentare ale spectrului. Astfel, Massive MIMO poate ajuta operatorii să reducă costul per bit și să-și devolte și mai mult afacerea.

În paralel cu promovarea rețelei 4G de calitate premium prin recomandarea tehnologiei 4G+ și a evoluției sale în întregul grup, Orange Labs își va continua pregătirea pentru 5G datorită parteneriatului de succes semnat cu Huawei în februarie 2017.

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii.

Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.