Email:Ora : 12:11    Data : 13-02-2018 Domeniu: IT
Poşta Română se capitalizează şi anunţă introducerea terminalelor bancare

Procedura de capitalizare a Poştei Române s-a declanşat, joi, 8 februarie, prin adoptarea, în Guvernul României, a Hotărârii privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei. Poşta consideră acest fapt „un moment unic” în istoria sa fiindcă vorbim despre prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o susţine în şedinţă de Guvern.

“Aşteptăm publicarea actului normativ (HG privind capitalizarea Poştei) în Monitorul Oficial, dar până atunci, aş vrea să marchez acest moment istoric pentru Poşta Română. Cei care au făcut posibilă această investiţie în Poşta Română merită toate aprecierile, atât din partea celor peste 24.000 de angajaţi, cât şi din partea clienţilor şi partenerilor noştri”, a declarat Elena Petraşcu (foto), directorul general al Poştei Române.

E greu de înţeles despre ce fel de capitalizare „istorică” poate fi vorba câtă vreme statul dă Poştei bani dintr-un buzunar şi în pasul doi Poşta îi returnează ANAF, adică tot statului!

Vestea cu adevărat bună este însă aceea că managementul Poştei Romane declară că în 2018 intenţionează să ofere clienţilor o experienţă complet nouă în oficiile poştale.

“Vom introduce ATM-uri în oficii, vom avea cititoare de bare şi POS-uri în oficii, vom instrui angajaţii din front office în aşa fel încât să profite la maxim de avantajele tehnologice. Vrem să migrăm o parte cât mai mare de servicii în online. Am început bine cu MyAWB, dar mai avem foarte multe de făcut.”, a declarat pentru Agerpres Elena Pătraşcu.
“Suntem în discuţii avansate cu bănci şi chiar IFN-uri pentru montarea de ATM-uri. Cu titlu de exemplu pot să vă dau CEC Bank. Mă aştept ca în viitorul apropiat să definitivăm etapa aceasta de “prospecţiune” şi să înceapă efectiv montarea aparatelor. La acest moment nu pot să vă dau cifre, pentru că băncile sunt cele care decid câte ATM-uri pun la dispoziţie.”

Şefa Poştei completează: „Pentru POS-uri suntem pe ultima sută de metri cu documentaţia necesară. Fără să lansez un termen ferm, vreau să că spun că, la începutul primăverii, vom avea implementată o serie importantă de POS-uri. Este indispensabilă această tehnologizare. Oamenii trebuie să poată plăti cu cardul la Poştă. Avantajele sunt, în primul rând, pentru clienţii noştri din oficii. Ei vor putea să facă orice fel de operaţiune doresc şi le permite tehnologia din oficiu. Pentru Poştă ne aşteptăm la avantaje economice direct proporţionale cu numărul de ATM-uri instalate, dar în acelaşi timp la avantaje care ţin mai mult de imaterial, de reputaţia şi imaginea Poştei Române, care continuă acum o etapă importantă de transformare şi reinventare.” 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.