Email:Ora : 12:12    Data : 13-02-2018 Domeniu: IT
Sibus îşi doreşte să creeze 40 de locuri noi de muncă în Bucureşti

Sibus, cea mai mare platformă online din România ce ajută companiile mici şi medii în căutarea unui contabil, auditor sau avocat, a intrat pe piaţa din Germania şi ţinteşte către restul Europei. “Conceptul nostru de business poate produce 40 de locuri de muncă noi în următorii 2-3 ani în capitală” a spus Patrick Nordstjaerne, director general al Sibus, “dar avem nevoie bineînţeles de multă muncă, oameni pregătiţi şi ceva investitori.”

"Am reuşit să ne dezvoltăm ideea în mai mult de 30 de oraşe în România şi credem că dacă am reuşit aici, putem reuşi oriunde. În prezent, pentru piaţa germană avem 3 angajaţi şi credem că vom ajunge la 10 angajaţi în următoarele 18 luni. După 3 ani de experienţă pe piaţa din România, am avut parte atât de reuşite, cât şi de eşecuri, şi am simţit că este nevoie de o provocare mai mare”, a mai spus Patrick Nordstjaerne, fondatorul şi principalul acţionar al grupului Sibus România.

“Am deschis platforma în Berlin în septembrie 2017 şi deși nu a fost o călătorie uşoară, vedem că funcţionează. Serviciile noastre sunt oferite din inima frumoasei capitale şi ne bazăm pe telefonie, PC-uri şi tineri inteligenţi. Totul se operează cu ajutorul reţelei de înaltă viteză de care dispune infrastructura din România. Resursele cele mai valoroase ale României sunt tinerii bine pregătiţi care vorbesc cel puţin două limbi străine la un nivel avansat. Aceştia sunt oamenii pe care dorim să-i avem alături de noi. Deja am văzut că putem găsi tineri vorbitori de limba germană", a completat şeful Sibus.

“La Sibus, împletim tradiţiile managementului danez cu energia si aptitudinile româneşti. Împreună cu oportunitățile oferite de costurile scăzute din România, am creat o platformă solidă, bazată pe o idee simplă şi greu de întrecut. Intenţionez să existind această idee în toată Europa”, a adăugat Patrick Nordstjaerne.

Există, desigur, competiţie în Germania; este vorba de compania de la care investitorul s-a inspirat în 2014, Ageras, însă preţurile Sibus sunt reduse la jumătate. Ageras operează în 5 țări şi a fost susţinută de un fond de investiţii din Bahrain în martie anul trecut, dar aceştia au o strategie uşor diferită. Sibus crede că încă există loc de îmbunătăţire si dezvoltare pe piaţa din România. 15 dintre cele mai mari oraşe din Germania sunt mai mari decât Cluj-Napoca. În România, Bucureştiul aduce între 70-75% din venituri şi firma estimează că venitul adus în Germania va fi de 10 ori mai mare în 2019.

Planul Sibus este de a intra pe piaţa din Franţa după sfârşitul acestei veri. Compania se foloseşte de piaţa din România pentru a-şi antrena viitorul Country Manager, acesta vorbind română, engleză şi franceză. În anul 2018 firma are în vedere o extindere în Austria, Elveţia şi Ungaria, dar pentru moment se concentrează pe Germania.

Compania Sibus a fost înfiinţată în România în mai 2014. Aceasta pune în legătură companiile mici şi medii din marile oraşe cu diferiţi contabili, auditori si avocaţi locali.
“Ideea noastră este de a oferi clienţilor trei oferte care să îndeplinească exact nevoile şi aşteptările acestora. Serviciul este 100% gratuit pentru clienţi”, a conchis Patrick Nordstjaerne.

Nordstjaerne a sosit în România în 2010, unde a început să lucreze în calitate de consultant pentru companiile scandinave active pe piaţa românească. Este şi proprietarul reţelei sociale Let’s Meet, care reuneşte tineri talentaţi.

Înainte de sosirea în România, Patrick Nordstjaerne a lucrat în Danemarca pentru Ernst & Young, KPMG, Radiometer Medical şi Carlsberg Breweries. În 2013, a fost numit Managing Partner al Transearch International Romania. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.