Email:Ora : 13:23    Data : 21-02-2018 Domeniu: IT
Clever Taxi susține realizarea unui studiu de impact despre utilizarea noilor tehnologii în taximetrie

Clever Taxi consideră că avizul Consiliul Concurenței privind regulamentul cadru pentru desfășurarea activității de taxi, prin care se recomandă permiterea folosirii aplicațiilor integratoare ce pun în legătură directă șoferii autorizați de taxi cu clienții, reprezintă o normalitate pentru Bucureștiul anului 2018, în concordanță cu realitățile economice și sociale actuale.

Prin felul în care își desfășoară activitatea, Clever Taxi a încurajat întotdeauna libera concurență și a prioritizat interesele șoferilor și clienților. De la începuturile pe piața din România, compania a contribuit la eficientizarea activității șoferilor de taxi și a pus la dispoziția clienților un instrument care să le ofere timp de așteptare redus și posibilitatea de a utiliza evaluările făcute de alți clienți atunci când își aleg șoferii și tarifele preferate.

Viziunea companiei și modul de funcționare a aplicației au făcut ca 86,2% dintre pasageri și 94,7% dintre șoferi să se declare mulțumiți și foarte mulțumiți de aplicația Clever Taxi (conform unui studiu intern de satisfacție, efectuat în august 2017). Atât aceste date, cât și opiniile transmise de bucureșteni pe site-ul Primăriei Capitalei în cadrul procesului de dezbatere publică a proiectului de regulament, demonstrează că serviciile Clever Taxi au un impact pozitiv asupra pieței de taximetrie din București, contribuind la dezvoltarea mobilității urbane și aducând o creștere a calității vieții locuitorilor orașului.

“Ne dorim să fim un partener al autorităților în procesul de elaborare al politicilor publice în domeniul noilor tehnologii și astfel Clever Taxi își afirmă disponibilitatea de a sprijini orice demers de cercetare care să ofere o imagine cât mai apropiată de realitate asupra modului în care funcționează în acest moment piața de taximetrie, asupra tendințelor la nivel mondial și al impactului pe care noile tehnologii îl au asupra acestei industrii și asupra consumatorilor”, a declarat Mihai Rotaru (foto), CEO Clever Taxi.

Consiliul Concurenței consideră că “o eventuală eliminare de pe piaţă a aplicaţiilor integratoare ar trebui susţinută şi justificată în baza unui studiu de impact al utilizării acestora, inclusiv din punct de vedere al impactului asupra consumatorului şi a transportatorilor în regim de taxi”.

Așa cum a afirmat și autoritatea de concurență, Clever Taxi susține că un grad crescut de inovare și o concurență sporită vor putea fi asigurate doar prin existența la nivelul pieței a cât mai multor soluții tehnice.

Clever Taxi este aplicația construită de Clever Tech SRL și este un lider pe piața aplicațiilor de e-hailing din România. Compania a fost fondată în 2010 în București și a venit ca un răspuns pentru nevoia pieței de a avea o alternativă sigură pentru a găsi un taxi la orele de vârf în zonele aglomerate din oraș, iar soluția a fost o aplicație dedicată smartphone-urilor. Cofondatori sunt Mihai Rotaru și Alex Dumitru.

Până în prezent, Clever Taxi a înregistrat peste 40 de milioane de comenzi în 20 de orașe din România, având 600.000 de utilizatori și peste 17.000 de șoferi înregistrați. Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de mytaxi, cea mai mare platformă de transport din Europa. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.