Email:Ora : 13:12    Data : 23-02-2018 Domeniu: IT
Escrocherii prin phishing cu site-uri copiate după cele dedicate colectării impozitelor

Kaspersky Lab a publicat un raport care arată cum folosesc infractorii cibernetici sistemele de taxe și impozite pentru a sustrage informații personale de la utilizatori. Raportul, care include exemple din SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria sau Rusia, arată cum procedează aceștia:

- Copiind site-urile unor agenții guvernamentale și păcălind utilizatorii să intre acolo, infractorii încearcă să colecteze informații suficiente pentru a fura bani din conturile victimelor și identitatea digitală a acestora.

- În 2016 au fost câteva perioade de vârf evidente în phishing-ul online ce are ca pretext impozitele, în lunile premergătoare sfârșitului de an fiscal (aprilie) în Canada, SUA și Marea Britanie.

- În 2017, un număr tot mai mare de atacuri a avut loc în lunile de după aprilie, multe dintre ele imitând în mod veridic site-urile unor autorități din domeniul taxelor și al impozitelor, care promiteau rambursări de impozit.

- Printre informațiile pe care infractorii le urmăresc se numără cele despre carduri (inclusiv codul PIN), numărul de asigurare, numărul permisului auto, adresă, telefon, data nașterii, numele mamei dinaintea căsătoriei și angajatorul. De asemenea, atacatorii colectează adresa IP.

"Oamenii au încredere în site-urile autorităților și, din moment ce procedura colectării impozitelor implică furnizarea unei mari cantități de informații personale, un mesaj care arată autentic și îți cere să oferi date personale nu ridică întotdeauna un semnal de alarmă", spune Nadejda Demidova (foto), Lead Web Content Analyst, Kaspersky Lab.

"Nu toți plătitorii de taxe pot recunoaște o escrocherie și chiar utilizatorii de internet cu experiență pot fi induși în eroare de promisiunea unei rambursări de fonduri. Le recomandăm tuturor să fie circumspecți la orice ofertă de bani - atât în mediul offline, cât și în cel real - și să își salveze în browser site-ul oficial al serviciului de taxe și impozite din țara lor, pentru a evita să cadă în capcana autorilor de site-uri de phishing.", a adăugat aceasta. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.