Email:Ora : 14:31    Data : 05-03-2018 Domeniu: IT
Luxoft îl numește pe Bogdan Pelinescu în funcția de Director General pentru Europa Centrală

Luxoft, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare către clienți globali, anunță numirea lui Bogdan Pelinescu (foto) în funcția de Director General pentru Europa Centrală. Acesta va gestiona planurile de dezvoltare la nivel european ale companiei, înlocuindu-l pe Wojciech Mach, care a ocupat funcția în perioada 2015-2018.

Bogdan Pelinescu ocupă funcția de Director General în cadrul Luxoft România din 2011 și are peste 20 de ani de experiență în industria IT, dintre care peste jumătate petrecuți în diverse funcții de conducere.

În cei șapte ani de când Bogdan coordonează activitățile centrului din Romania, numărul de angajați s-a triplat, Luxoft situându-se acum pe locul 4 pe piața de profil locală, după cifra de afaceri. De asemenea, în această perioadă, compania și-a extins și portofoliul de clienți pe toate segmentele de industrie prezente în București: telecom, financiar și automotive.

“Bogdan Pelinescu este un profesionist dedicat, cu un rol important în dezvoltarea Luxoft România. Suntem mândri să avem astfel de oameni valoroși în echipa noastră și am convingerea că, avându-l pe Bogdan la conducerea echipelor noastre din Europa Centrală și de Sud-Est, Luxoft își va continua creșterea dinamică, menținând în același timp cele mai înalte standarde în serviciile livrate”, a declarat Dmitry Kushnir, Global Delivery Vice President, Luxoft.

Luxoft oferă dezvoltare personalizată de software și suport pentru aplicații de bază și aplicații vitale pentru afaceri, inginerie de produs, testare și consultanță în tehnologie. Soluțiile Luxoft sunt bazate pe produse și platforme proprietare, care au un impact direct asupra rezultatelor de afaceri ale clienților și se concentrează, în permanență, pe inovație.

Luxoft Holding, Inc. a fost fondată de rusul Dimitri Loschinin în anul 2000, devenind în timp un furnizor de servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare către clienți globali, cu precădere companii multinaționale. Luxoft oferă dezvoltare personalizată de software și suport pentru aplicații de bază și aplicații vitale pentru afaceri, inginerie de produs, testare și consultanță în tehnologie. Soluțiile Luxoft sunt bazate pe produse și platforme proprietare, care au un impact direct asupra rezultatelor de afaceri ale clienților și se concentrează, în permanență, pe inovație.

Compania dezvoltă soluții și livrează servicii din 32 de centre de livrare dedicate, din lumea întreagă. Luxoft numără peste 13.100 de angajați în 41 de birouri din 20 țări din America de Nord, Mexic, Europa de Vest și de Est, Asia Pacifică și Africa de Sud. În 2017, compania a atins o cifră de afaceri de aproape 786 milioane dolari. Luxoft este înregistrată în Tortola, Insulele Virgine Britanice (paradis fiscal), are centrul operațiunilor în Zug, Elveția (tot paradis fiscal) și este listată pe bursa de la New York.

Luxoft a intrat pe piaţa românească în 2008 prin achiziţia ITC Networks, una din cele mai mari şi mai vechi companii de software de telecomunicaţii de pe piaţa românească. Ariile de expertiză ale Luxoft România se concentrează pe trei direcţii: industria de telecomunicaţii (dezvoltare de software, design de hardware, testare de sisteme, automatizare de teste), auto (software de infotainment, design de hardware, integrare GPS, soluţii de conectivitate web şi voce) şi financiară (dezvoltare de aplicaţii şi mentenanţă, suport pentru producţie 24/7, integrare de aplicaţii enterprise, consultanţă în domeniul arhitecturii de sistem). 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.