Email:Ora : 14:36    Data : 05-03-2018 Domeniu: Banci
Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”

Raiffeisen Bank lansează platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, o fabrică de afaceri pentru antreprenori. Pe noua platforma www.raiffeisenfactory.ro va începe, din 20 martie, un concurs de proiecte, iar la finalul perioadei de evaluare, în 29 iunie, cele mai inovatoare şi viabile idei de afaceri vor fi sprjinite cu credite de până la 50.000 de euro.

Programul de finanţare „Factory by Raiffeisen Bank” se va desfăşura online, pe www.raiffeisenfactory.ro, în perioada 20 martie-29 iunie 2018, sub forma unui concurs de proiecte, cu mai multe etape. Dupa depunerea proiectelor, acestea vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate şi apoi vor fi evaluate de specialiştii Raiffeisen Bank. Proiectele selectate pentru etapa finală vor fi invitate să-şi prezinte în detaliu planul de afaceri şi se va lua decizia finală cu privire la proiectele acceptate pentru finanţare prin programul Factory by Raiffesien Bank.

Prin acest program, Raiffeisen Bank încurajează iniţierea şi dezvoltarea startup-urilor cu planuri de afaceri solide. Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garanţie de la Fondul European de Investiţii.

„Startup-urile obţin destul de greu finanţări de la instituţiile financiar-bancare, întrucât rata lor de succes este, în medie, de 50%. Programul este o şansă pentru antreprenorii care cred în ideile lor de afaceri şi în capacitatea lor de a reuşi. Facem de fapt o investiţie în viitorul economiei româneşti şi o facem cu toată responsabilitatea şi deschiderea!” a spus Vladimir Kalinov (foto), vicepreşedinte de retail al Raiffeisen Bank.

Cine se poate înscrie, după 20 martie, în concursul de proiecte, pentru a obţine o finanţare de maximum 50.000 de euro?

Participanţii la „Factory by Raiffeisen Bank” pot fi întreprinderi mici şi mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, dar nu şi-au înfiinţat încă o firmă. Prin înscrierea în acest concurs, antreprenorii îşi pot testa planurile de afaceri, pot fi ghidaţi de specialiştii Raiffeisen Bank pe parcursul programului sau până când afacerea devine sustenabilă.

Creditele solicitate de participanţi pot fi de investiţii sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de până la 5 ani pentru investiţii şi 12 luni pentru overdraft, cu dobândă preferenţială. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare şi vor putea beneficia de o perioadă de graţie de până la 6 luni.

Pe lângă finanţările care vor fi acordate, „Factory by Raiffeisen Bank” vine în sprijinul celor care vor să devină antreprenori cu informaţii valoroase pentru înfiinţarea unei firme, pentru un plan de afaceri sustenabil. De asemenea, platforma oferă o selecţie de ştiri, tutoriale video de la antreprenori de succes, dicţionar de termeni specifici antreprenoriatului şi răspunsuri la întrebari frecvente despre programul de finanţare „Factory by Raiffeisen Bank”.

Finanţările sunt acordate datorită Garanţiei puse la dispozitie de către COSME şi de către Fondul European pentru Investiţii Strategice ("FEIS"), stabilite în temeiul Planului de investiţii pentru Europa. Scopul FEIS este de a susţine finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în cadrul Uniunii Europene şi respectiv de a asigura creşterea gradului de acces la finanţare.
COSME este programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor care se derulează în perioada 2014-2020, cu un buget total de 2,3 miliarde de euro.

Cel puţin 60% din program va fi dedicat facililitării accesului la finanţare pentru IMM-urile din Europa, prin două instrumente financiare. Prin intermediul mecanismului de garantare a împrumuturilor, programul va oferi garanţii şi contragaranţii instituţiilor financiare, astfel încât acestea să poată pune la dispoziţia IMM-urilor mai multe împrumuturi şi servicii de leasing financiar. Folosind mecanismul de capitaluri proprii pentru creștere, programul va furniza capital de risc fondurilor de investiţii care investesc în IMM-uri, în principal în faza de extindere şi de creştere.

Programul COSME se bazează pe succesul Programului-cadru pentru competitivitate și inovare (CIP), care, în perioada 2007 – 2013, a contribuit la mobilizarea unor împrumuturi în valoare de peste 21 miliarde EUR și a unor capitaluri de risc în valoare de 2,8 miliarde EUR pentru mai mult de 400 000 de IMM-uri din Europa. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.