Email:Ora : 13:10    Data : 10-04-2018 Domeniu: IT
ABSL România: Sectorul serviciilor de afaceri are mii de locuri de muncă disponibile pentru tineri

Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) anunță mii de locuri de muncă disponibile pentru tinerii fără experiență sau cu experiență entry-level, în sectorul serviciilor de afaceri. Contabilitate, IT, achiziții, marketing și vânzări sunt doar câteva dintre domeniile în care sunt disponibile aceste locuri de muncă.

În prezent, sectorul numără 120.000 de locuri de muncă, iar industria are un potențial de 300.000 de angajați pe termen lung. Astfel, lunar, sunt deschise între 3.500 – 5.000 de poziții în industria de outsourcing, în funcție de perioadă și de mișcările din piață.

Companiile membre ABSL oferă anul acesta câteva mii de locuri de muncă tinerilor aflați în căutarea primului job. Principala cerință pentru aceștia este cunoașterea unei limbi de circulație internațională, dar important este și potențialul pe care angajatorii îl identifică în tineri, curiozitatea și dorința lor de a învăța.

„ABSL continuă astfel demersul de facilitare a accesului tinerilor aflați la început de drum profesional la piața forței de muncă din sectorul serviciilor de afaceri și la o carieră în domeniu, în contextul în care, conform Institutului Național de Statistică, rata șomajului în rândul tinerilor din România a ajuns la 15,4% în cel de-al doilea trimestru din 2017, reprezentând cel mai ridicat nivel de până acum. Investiția în tineri este esențială pentru dezvoltarea durabilă și sănătoasă a industriei și a societății”, a declarat Cosmin Pătlăgeanu (foto), președintele ABSL.

Cele mai căutate abilități de către angajatori sunt de natură lingvistică, în special cunoașterea limbilor engleză și germană (dar și a limbilor nordice, franceză, italiană, poloneză și maghiară), cunoștințele de utilizare a MS Office, adaptabilitate și atenție la detalii. În cazul locurilor de muncă entry-level, în funcție de domeniu, pe lângă aceste abilități poate fi cerută uneori și experiență în muncă de minimum 6 luni, cunoștințele IT sau competențe legate de analize financiare și de afaceri, inginerie, vânzări, salarizare, legislație fiscală și abilități de management de proiect.

Companiile din această industrie oferă frecvent programe de dezvoltare pe termen lung ce includ training-uri, certificări, mobilitate internațională, platforme online de pregătire, consiliere în carieră și cursuri de abilități interpersonale (comunicare, relaționare, leadership).

Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).

Rolul ABSL România este de a susține expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării principalilor jucători, angajarea autorităților și grupurilor de interes în dezvoltarea aspectelor operaționale cheie ale industriei. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.