Email:Ora : 08:57    Data : 25-04-2018 Domeniu: IT
Big Data Week în România - despre inteligență artificială și tehnici de procesare a datelor

Big Data Week, eveniment internațional organizat pentru prima dată în România de Bigstep, a reunit peste 200 de persoane în cele două zile dedicate workshop-urilor și prezentărilor din cadrul conferinței susținute de către cei 19 specialiști străini sau români, reprezentanți ai peste 15 companii.

Deși evenimentul a avut o aură tehnică, aproximativ 30% dintre participanți au fost oameni de business, în linie cu obiectivul inițiativei Bigstep și al comunității Big Data Week - acela de educare despre beneficiile tehnologiiilor de big data pentru mediul de business, în contextul în care cercetările arată un randament al investițiilor în acest domeniu comparabil cu cel obținut prin introducerea, pentru prima dată, a informatizării.

“Companiile din România stau, de ceva timp, pe cantități imense de date neutilizate, în timp ce profilul nostru educațional oferă suficient talent pentru a le converti în decizii bazate pe date, marketing hiper-targetat sau eficiență operațională. Astăzi, lumea se schimbă cu o viteză nemaiîntâlnită, iar tehnologiile noi, precum inteligența artificială, dar și analiza datelor pe scară largă și analiza avansată a datelor, încep să fie privite și în România ca fiind realizabile cu investiții medii. Acesta este un moment de oportunitate pentru companii care, dacă vor ști să încorporeze adânc în procesul decizional și operațional astfel de tehnologii, se vor detașa prin rapiditate, eficiență și inteligență”, declară Alex Bordei (foto), Director of Product and Development Bigstep.

Evenimentul a adus în atenția mediului de business fenomenul de big data în complexitatea lui, de la tendințele din domeniu la avantajele sale, iar specialiștii străini, precum Daniel Hulme (Satalia), Peter Jeitschko (Alteryx), Alex Osterloh (Google Cloud Platform) și Mark Torr (Microsoft), alături de profesioniștii români, au abordat în workshop-urile și prezentările susținute subiecte precum data science, machine learning, data analytics, microservicii, inteligență artificială, GDPR.

Un accent puternic în eveniment au adus multiplele prezentări dedicate inteligenței artificiale, tehnologie analizată din unghiuri diferite. Considerată a fi esențială pentru viitoarea creștere economică, inteligența artificială a fost esența keynote speech-ului susținut de către Daniel Hulme (doctor în AI și fondator Satalia), care a avut o abordare filozofică, ridicând probleme etice și sociale și atrăgând atenția asupra dezvoltării umanității în contextul dezvoltării tehnologiei. Alexandra Cernian (lector la Universitatea Politehnică din București) a privit pragmatic avantajele dezvoltării inteligenței artificiale pentru zona de resurse umane. Iar Mark Torr (CEE IoT & Analytics Director Microsoft) a avut o viziune optimistă, accentuând modul în care tehnologia poate îmbunătăți viața și chiar dărâma barierele de comunicare, făcând o demonstrație prin care, cu ajutorul AI, speech-ul său a fost tradus live de către un robot.

Diversitatea temelor și gradul de interactivitate au dat o notă dinamică evenimentului, trecându-se cu ușurință de la prezentări tehnice despre cum se construiește un data lake în cloud la dezbateri deschise despre GDPR, la securitatea în IoT și machine learning, la telemedicină, algoritmi de deep learning și responsabilitatea socială în utilizarea datelor.

Partenerii principali ai Big Data Week la București au fost: ING Tech, Microsoft, eSolutions, Alteryx și Metro Systems.

Big Data Week este un eveniment care reunește la nivel global o comunitate de profesioniști a căror prioritate este procesul de educație și transferul de cunoștințe despre domeniul datelor. Prin organizarea unor evenimente de succes în ultimii 7 ani în diferite puncte ale lumii, Bigstep și partenerii săi au făcut din Big Data Week un proiect cu recunoaștere în Londra, Chicago, Barcelona, Madrid, Sao Paolo, Rio de Janeiro, Jakarta, Kuala Lumpur, Minsk, Leeds.

Bigstep le facilitează organizațiilor orchestrarea, implementarea și scalarea rapidă a unei game extinse de tehnologii de cloud. Deservind o clientelă globală, Bigstep are data centere în Europa și Statele Unite ale Americii și birouri în Londra, Chicago si București. Cu o echipă de dezvoltare localizată în București încă din 2014, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură de cloud optimizată pentru proiectele de big data. Bigstep și-a dezvoltat portofoliul în mod continuu, astăzi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.