Email:Ora : 10:11    Data : 04-05-2018 Domeniu: Banci
Aforti Exchange încheie primele 6 luni de operațiuni în România cu peste 5,5 milioane euro în monedă schimbată

Aforti Exchange, fintech polonez și platformă online de schimb valutar care a intrat pe piața românească în octombrie 2017, închide primele 6 luni de operațiuni cu peste 5,5 milioane EUR în monedă schimbată și peste 400 de clienți individuali și corporate.

Numai în luna aprilie, care a fost cea mai bună lună înregistrată până în prezent, au fost efectuate operațiuni de schimb valutar în valoare de 1,5 milioane euro prin platforma www.afortiexchange.ro. Aproximativ 80% din tranzacțiile efectuate prin platformă sunt schimburi de valută din RON în EUR, însă platforma oferă servicii de schimb pentru 12 valute diferite.

Biroul din București, condus de Dorin-Claudiu Sterie, este primul birou internațional deschis de Aforti Exchange și joacă un rol important în strategia de extindere a companiei. Aceasta intenționează să se concentreze pe dezvoltarea echipei locale și creșterea capacităților sale, precum și extinderea portofoliului de produse.

"Suntem satisfăcuți de rezultatele obținute până în prezent, deoarece România este prima piață externă pe care am intrat. Suntem dedicați extinderii gamei de servicii oferite de Aforti Exchange, și avem încredere că vom aduce și alte branduri din portofoliul Aforti în România pentru a oferi o gamă cât mai largă de servicii financiare antreprenorilor locali" a declarat Aleksandra Wodzisławska, Președinte al Consiliului de Administrație Aforti Exchange SA.

Aforti Exchange oferă antreprenorilor români o alternativă modernă și sigură pentru schimbul valutar. Platforma oferă soluții simple pentru IMM-uri, microîntreprinderi și PFA-uri care au nevoie de acces permanent la valute pentru a-și satisface nevoile de business.

“Soluția noastră inovatoare, creată și dezvoltată în Polonia, se adaptează perfect antreprenorilor români care au nevoie de un serviciu de schimb valutar sigur, fiabil, dar și rentabil. Suntem deja partenerul a peste 400 de companii din România și suntem nerăbdători să creștem în mod semnificativ baza noastră de clienți, aducând noi standarde și soluții financiare pe piața românească", a declarat Dorin-Claudiu Sterie (foto), Country Manager la Aforti Exchange România.
Cu sediul în Varșovia, Polonia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar, Aforti Holding, care este listat pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Prin intermediul platformei online, www.afortiexchange.ro, Aforti Exchange oferă cursuri de schimb valutar atractive și fără comision. Moneda este schimbată online, fără a fi nevoie de a părăsi casa sau biroul și este conectată direct la conturile bancare ale clienților.

Aforti este un grup financiar dinamic în continuă dezvoltare, iar scopul său este definirea unor noi standarde de servicii complexe oferite clienților în domeniul financiar personal și a managementului financiar al companiilor. Grupul polonez, administrat de Klaudiusz Sytek, are în componența sa: Aforti Finance - o companie care oferă servicii de împrumut nebancare pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii, Aforti Collections - o companie specializată în gestionarea creanțelor și procesul de recuperare a datoriilor, Aforti Factor ce oferă servicii de factoring și Aforti Exchange - o platformă online de schimb valutar. Aforti Holding, deținută de Aforti, este listată pe piața NewConnect a Bursei din Varșovia din august 2011.

Potrivit datelor publice, holdingul Aforti a încheiat anul 2017 cu venituri consolidate în valoare de peste 69 milioane zloți (peste 16 milioane euro), iar Aforti Exchange a tranzacționat în același an echivalentul a 34,5 milioane euro. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.