Email:Ora : 09:56    Data : 09-05-2018 Domeniu: IT
PTC România aniversează 10 ani de activitate pe piața locală

Deși ființează din 1985 la nivel mondial și de 10 ani în România, compania PTC (fostă Parametric Technology Corporation) este o prezență relativ discretă pe piața dezvoltatorilor globali de software. Firma a fost fondată acum 33 de ani în Boston, Massachussets (SUA) și are astăzi o prezență internațională impresionantă: 78 de birouri în întreaga lume, circa 6.000 de salariați, 30.000 de clienți și venituri anuale recurente de 1-1,2 miliarde USD.

Compania s-a afirmat încă din 1988 prin dezvoltarea unor aplicații de modelare de tip computer-aided design (3D/CAD), trecând apoi spre produse web-based de tip Product Lifecycle Management (PLM) și platforme asociate tehnologiilor emergente de tipul Internet of Things (IoT) și Augmented Reality (AR) destinate partenerilor și dezvoltatorilor.

PTC dispune de o ”familie” de șase produse de bază: Creo, Windchill, Mathcad, Integrity, Servigistics și ThingWorx. Tehnologiile PTC sunt frecvent utilizate de diverși producători pentru a realiza designul, a opera și întreține produse industriale de mare complexitate. De asemenea, tehnologiile PTC sunt folosite pentru a conecta produse diverse și diferite pe calea internetului și de a aduna informații despre acestea pentru a le procesa și analiza.

După o serie de achiziții semnificative (Axeda Corporation în 2014, Vuforia și Kepware în 2015) PTC și-a lărgit considerabil oferta. Axeda este un serviciu (și în același timp un software) destinat gestionării mașinilor conectate, precum și implementării aplicațiilor de tip M2M și IoT. Vuforia este un kit de dezvoltare a unor aplicații de tip Augmented Reality (AR) pentru terminale mobile, iar Kepware este o platformă de conectivitate pentru diverse puncte industriale automatizate ce funcționează pe baza conceptuilui de IoT indistrial.

”În cei 10 ani de când activăm în România, am crescut spectaculos. Avem la acest moment 247 de angajați și intenționăm să ajungem în 2-3 ani la 300. Suntem foarte mulțumiți de realizările noastre de aici, de calitățile și cunoștințele specialiștilor români. Pe plan european, România a devenit cel mai important reper al PTC. În mod particular, neobișnuit pentru industria de profil, peste 70% din angajații noștri de aici sunt femei. Chiar dacă momentan onorăm preponderent contracte externe, vedem că există oportunități de business pentru noi și în România”, a spus John D. Stuart (foto), Country Manager al PTC România. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.