Email:Ora : 11:02    Data : 18-05-2018 Domeniu: IT
ELKO Group a aniversat 25 de ani de activitate

Cu cea mai mare cifră de afaceri din istoria să realizată anul trecut, grupul ELKO îşi consolidează poziţia de lider în industrie în zona Europei şi Asiei Centrale, fiind totodată una dintre cele mai mari companii din Letonia. Cei mai mari jucători din domeniul IT din regiune s-au reunit la conferinţa "ELKO MeetUP 2018" pe 17 mai în Riga pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de ELKO.

ELKO a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de produse şi servicii IT din Europa şi Asia Centrală. Totul a început cu patru persoane şi ideea lor despre o companie. Prin creşterea volumului şi îmbunătăţirea eficienţei, acum ELKO nu mai este doar un lider în Letonia, ci şi în întreaga regiune, fiind o companie cu peste 700 de angajaţi. În prezent, ELKO reprezintă 210 de producători, dintre care cu 80 a început cooperarea în ultimii doi ani.

Oferind produse şi servicii pentru peşte 7700 de clienţi din 30 de ţări diferite din Europa şi Asia Centrală, compania a atins cifra de afaceri de aproape 1,5 miliarde de euro în 2017. Profitul brut al companiei a crescut cu 42% faţă de 2016, iar cea mai mare creştere a cifrei de afaceri a avut loc în Statele Baltice (cu 8,8%). Grupul ELKO şi-a început activitatea şi în Europa de Nord, achiziţionând 85% din acţiunile Gandalf Distribution AB, unul dintre principalii distribuitori de hardware şi electronice din Suedia.

"Una dintre cheile succesului ELKO este decizia de a alege calea consolidării regionale, în locul globalizării, pe care atât de multe companii mari din alte sectoare au ales-o. Această strategie ne permite să păstrăm avantajele competitive - capacitatea noastră de a fi eficienţi, care nu rezultă din automatizarea activităţilor, ci, mai curând, vine să accentueze importanţa abordării personale. Este singura modalitate prin care putem să ne păstrăm legătura cu clientul, care a devenit şi mai valoroasă acum, când automatizarea s-a răspândit foarte mult. În plus, alegem să funcţionăm numai pe pieţele a căror cultura ne este familiară şi unde cooperarea este reciproc avantajoasă", a fost unul dintre cei mai importanţi factori de dezvoltare menţionaţi de Svens Dinsdorf (foto), directorul Grupului ELKO.

În dată de 17 mai, ELKO a organizat la Riga conferinţa regională IT pentru parteneri "ELKO MeetUP". Evenimentul a reunit 600 de parteneri dedicaţi şi clienţi din Statele Baltice, Europa Centrală şi de Est, CSI (Comunitatea Statelor Independente) şi Ţările Nordice, precum şi reprezentanţi ai producătorilor din întreaga lume.

Conferinţa s-a concentrat pe diferite teme tehnologice, cum ar fi: securitatea cibernetică, tehnologia blockchain şi trenduri în distribuţie. Una dintre cheile succesului ELKO este că faptul că vede importanța abordării personale în afaceri. Astfel, programul conferinţei a acoperit şi subiecte precum gândirea critică, atingerea obiectivelor de afaceri şi rolul comunicării în domeniul inteligenţei artificiale.

Printre vorbitorii principali s-a numărat directorul grupului ELKO, Svens Dinsdorf, care a adresat rolul actual al distribuţiei, directorul general al ”Global Technology Distribution Council”, Peter Van Den Berg, care a abordat tema succesului în industrie şi tendinţele pe parcursul ultimilor 25 de ani şi directorul de inovare al "PHD Global Business", Phil Rowley, care a explicat modul în care brandurile pot utiliza inteligenta artificială, realitatea virtuală şi extinsă în strategiile de marketing.

ELKO România face parte din Grupul ELKO şi este specializată în distribuţia unei game largi de echipamente şi soluţii IT: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice.

Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează şi revând soluţii IT, sisteme de comunicaţii şi supraveghere video), adresând toate canalele de distribuţie IT & Telecom. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.