Email:Ora : 13:19    Data : 03-10-2018 Domeniu: IT
Peste jumătate de milion de slujbe dispar anul acesta pe glob de pe urma automatizărilor robotizate

Pe 2 octombrie s-a desfășurat evenimentul ”EY Regional Intelligent Automation Conference 2018” organizat la Athenee Palace Hilton București. Mi-a fost cu putință să asist la câteva dintre prezentările pregătite de organizatori. Una dintre prezentările susținute – electrizantă și tulburătoare – a aparținut lui J. P. Gownder (foto), Vice President & Principal Analyst, Forrester Reserach, care a vorbit asistenței despre piața globală a automatizărilor bazate pe AI (inteligență artificială), despre statusul acestora și despre perspective.

Vom auzi tot mai des despre Robotic Process Automation (RPA), despre chatbots și AI. Acestea, laolaltă, vor schimba viitorul umanității. De fapt, a fost subliniată ideea că Auomatizările Inteligente reprezintă pasul următor de după transformarea digitală.

”Se face tranziția de la conceptul human-as-computer la reversul său, computer-as-human. Tot mereu am cerut oamenilor să muncească mai mult și mai mult, aproape de performanțele unui computer. Acum lucrurile se schimbă. În următorii 10 ani, orice proces de business va fi rulat la baza sa de câte un software, iar automatizările și inteligența vor fi contopite, bazându-se pe aportul uman!”, a spus oficialul Forrester.

”Da, în 2018, la nivel global automatizările robotizate vor duce la 311.000 de disponibilizări în domeniul de activitîți administrative și de birou și la alte 260.000 de disponibilizări în domeniul vânzărilor sau pozițiilor adiacente. Până în 2027, se vor pierde 17% dintre slujbele existente azi, dar vor fi create alte 10% de către economia automatizată. 75% dintre specialiștii în automatizări sunt convinși că oamenii vor trebui să se adapteze trecerii de la o muncă cu un nivel scăzut de pregătire spre una cu un nivel mai ridicat, care se bazează pe decizii”, a concluzionat J. P. Gownder. 

Autor: Cristian Pavel

Inapoi

Tel: 021/317.08.66

Info financiar:
Credite imobiliare
Credite nevoi personale
Credite auto
Depozite
Conso.ro


Cuvantul:

 


Copyright 2005, FinMedia SRL. Toate drepturile rezervate.